Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Η πρώτη διαδήλωση ανέργων στο κέντρο της πόλης

Την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη θα γίνει η πρώτη ιστορικά διαδήλωση ανέργων στην Αθήνα. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 6 μμ στην πλ. Συνταγματος και θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπ. Εργασίας.
Την πορεία καλούν συλλογικότητες ανέργων, το Δίκτυο Επισφαλώς Εργαζομένων - Ανέργων, η Πρωτοβουλία Ανέργων Περιστερίου, η Συνέλευση Ανέργων Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ανέργων (ΣΩ.Β.Α.), και στηρίζουν πρωτοβαθμια σωματεία και εργατικές συλλογικότητες.
Όπως γραφεται στο Κάλεσμα της διαδήλωσης «απέναντι στον εκβιασμό της πείνας και της εξαθλίωσης, της ηττοπάθειας και της ατομικής ευθύνης και ενοχής οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, Έλληνες και μετανάστες, είναι επιτακτική ανάγκη να αποκτήσουμε φωνή και πρόσωπο τώρα. Να πάψουμε να είμαστε ψηφία σε στατιστικές αναλύσεις, να συναντηθούμε μεταξύ μας, να σπάσουμε την απομόνωση και τον ατομισμό, να ζητήσουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξη από την κοινωνία, να συναντηθούμε με όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα που μάχονται να κρατήσουν τις δουλειές τους και όσα δικαιώματα απέμειναν».
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου