Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

ΕΥΧΕΣ

Σήμερα αρχίζει μία νέα χρονιά. Αντί να πω μόνο τις κλασικές και τυπικές ευχές που λένε σχεδόν όλοι νιώθω την εσωτερική ανάγκη να πω κάτι παραπάνω από αυτές. Ζούμε σε ένα κόσμο στον οποίο κάθε μέρα που περνά οι ελευθερίες μας περιορίζονται, η φύση βιάζεται, πολλοί άνθρωποι αφήνουν την τελευταία τους πνοή από υποσιτισμό, αρρώστιες, φυσικές καταστροφές ή από βίαιες και δολοφονικές ενέργειες. Σε ένα κόσμο όπου το πάνω χέρι έχουν μερικοί τραπεζίτες και επιχειρηματίες που ελέγχουν κυβερνήσεις, ΜΜΕ και δυνάμεις καταστολής.

 Κι όμως δεν ελέγχουν τα πάντα. Αυτό το οποίο θέλουν να αλώσουν είναι το μυαλό μας. Δυστυχώς το έχουν πετύχει σε αρκετά μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων. Όσο υπάρχουν άνθρωποι που έχουν καθαρή σκέψη, ατσάλινη θέληση, σημαντική γνώση, αγωνιστική διάθεση θα υπάρχει το αντίπαλο δέος για τους «επικυρίαρχους» και ένα ισχυρό εμπόδιο στα σχέδια τους. Διαδώστε τις ιδέες σας και σε άλλους ανθρώπους, μάθετε τα όπλα του συστήματος και αχρηστέψτε τα, υπερασπίστε τα πιστεύω σας και τους αδύνατους, μη σκύβετε το κεφάλι. Η επανάσταση ξεκινά πρώτα ατομικά - πνευματικά και αφού επιτευχθεί είναι αναγκαίο να μεταδοθεί και σε άλλους ανθρώπους και η σπίθα να γίνει πυρκαγιά.
Τίποτα δεν τελείωσε…σας παραθέτω τα λόγια του Σέζαρ Τσάβες που είχα σε μια ανάρτηση:

«Από τη στιγμή που θ’ αρχίσει η κοινωνική αλλαγή, δε γυρίζει πίσω. Δεν μπορείς να πάρεις πίσω την παιδεία του ανθρώπου που έμαθε να διαβάζει. Δεν μπορείς να ταπεινώσεις τον άνθρωπο που νιώθει υπερηφάνεια. Δεν μπορείς να καταπιέσεις ανθρώπους που δε φοβούνται πια. Έχουμε δει το μέλλον και το μέλλον είναι δικό μας.»  

 Εύχομαι τη νέα χρονιά να κυριαρχήσουν αξίες όπως αλληλεγγύη, αγάπη, φιλία, αγωνιστικότητα. Λευτεριά σε όλους μας.

ΤΡΕΛΟ ΑΛΟΓΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου